Dvo mijora i šesnaesto je po karmi

Iza klape „Komiža“ je jedna vrlo uspješna kalendarska godina.
Snimili smo svoj prvi nosač zvuka kojim smo dokumentirali i ostavili za buduće naraštaje 12 izvornih klapskih pjesama u izvedbi jedne muške (i mješovite) družine s otoka Visa.

Na Festivalu dalmatinskih klapa Omiš, najvažnijoj instituciji kad je o klapskoj pjesmi riječ, osvojili smo 3. nagradu Stručnog povjerenstva u konkurenciji mješovitih klapa. Time je, po prvi puta, i jedna klapa s otoka Visa došla do odličja u natjecateljskom dijelu Omiškog festivala.

Time nismo samo zaokružili 7-godišnji rad od obnove klape „Komiža“, već i ostvarili san brojnih (40-tak) pjevača koji su obilježili klapsko  pjevanje kroz 37 godina od osnutka ove, najstarije, viške klape.
U ovoj godini, klapa „Komiža“ je zabilježila i uspješno 6-dnevno gostovanje u Republici Sloveniji gdje smo održali 4 samostalna koncerta, nastupili kao gost na godišnjem koncertu zbora „La Vita“ iz Maribora, te zabilježili još nekoliko nastupa, između ostalih i na izložbi povodom 150. obljetnice Viškog boja u Mariboru....).


Na izminuću ove, za nas značajne kalendarske godine, vjerujemo kako smo Vam pokazali da ćemo i u predstojećem razdoblju, s jednakim žarom, uspješno nastaviti sa svojim poslanjem - očuvanjem i prezentiranjem tradicijske glazbene baštine našeg grada, otoka i Dalmacije.
Zahvaljujemo svima koji su prepoznali i poticali naš rad, prvenstveno vodstvu Omiškog festivala, dragim prijateljima u susjednoj Sloveniji, te svim prijateljima i poznavateljima klapske pisme u Državi i diljem svijeta.

Iskreno se nadamo kako ćemo im u idućoj 2017. godini uzvratiti pjesmom, osobito onom izvornom s našega škoja.


                                                              

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Voji Borčić (1939. - 2022.)

Epitaf ili ...?

Adio 2020.!