Klapa "Komiža" na 51. FDK Omiš

Klapa "Komiža" se ove godine po 5 puta zaredom natjecala u konkurenciji mješovitih klapa Festivala dalmatinskih klapa Omiš. A konkurencija, prema riječima ljudi koji vode Festival, nikad nije bila jača. Osim što smo potvrdili kontinuitet natjecanja u društvu najboljih mješovitih klapa, klapa "Komiža" se konačno i profilirala, repertoarom koji čine uglavnom viški tradicionalni napjevi ali i originalnim otočkim pjevanjem. 
Vrlo brzo nakon natjecanja mješovitih klapa u Blatu, stigla nam je i pozivnica za nastup u pauzi Finala ženskih klapa u Omišu. Rado smo prihvatili poziv i 21. srpnja 2017. zapjevali na Trgu Sv, Mihovila u Omišu prije proglašenja najboljih ženskih klapa. Publici smo se predstavili sa 2 skladbe Đina Mladinea (stihovi Joško Božanić) "Oto tako" i "Besida obo besidi", 3 napjeva s našeg otoka: "Garlica je propivala", "U Lucicu procvalo je sunce" i "Da bog dade da provcate ruža" (sve tri u obradi Duška Tambače), te napjev iz Južne Dalmacije "Ne pitam ti biser, zlato" (obrada Ante Vezilić). Svugdje gdje imamo priliku nastupiti nastojimo biti dostojni promotori našega škoja i njegove bogate glazbene baštine. I stoga nam je čast što to prepoznaju i na mjestu gdje se klapska pjesma vrednuje, u Omišu.

                                                                                         foto: Vlade Zemunik
Klapa "Komiža" (mj): PINA KARUZA-LIPANOVIĆ - mezzosopran/1. tenor, MIĆO SVILIČIĆ - 2. tenor i voditelj, STANISLAV ŽIŽIĆ - 2. tenor, TONI VOJKOVIĆ - bariton, TOMISLAV ŠILJIĆ - 1. bas i FRANCI MARDEŠIĆ - 2. bas.
                                                                                                                     Piše: Mićo Sviličić


Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Voji Borčić (1939. - 2022.)

Epitaf ili ...?

Adio 2020.!