Godine 2013. povratak Festivalu

Od svoje obnove, 2009. godine, klapa "Komiža" je za primarni cilj svojega djelovanja utvrdila:  očuvanje i promicanje klapske pisme s područja Komiže i otoka Visa. Uostalom takvi su ciljevi bili određeni i davne 1979. godine kada je klapa osnovana. Vremena se mijenjaju, u Komiži (i na Visu) je iz godine u godinu sve manje žitelja i pjevača. Do 2013. godine klapa je tražila sebe, svoju postavu i svoj repertoar, a onda se definitivno odlučila vratiti nastupima na Festivalu dalmatinskih klapa Omiš, tamo gdje se klapska pisma predstavlja i vrednuje. Bio je to povratak klapskom Olimpu nakon punih 28 godina. 
Na "krilima" toga nastupa, klapa se i 2014. godine prijavila i prošla audiciju u dvije kategorije (mješovita i muška). Nastupila je u srpnju na Izbornoj večeri m/ž klapa u Omišu i u rujnu na Večeri mješovitih klapa u Komiži. 
I 2015. godine, opet smo se prijavali, prošli i nastupili u obje kategorije...
Ove, 2016. godine održava se jubilarni 50. Festival dalmatinskih klapa Omiš. U tijeku su audicije koje će trajati sve do kraja mjeseca travnja. Večer mješovitih klapa ove se godine održava u lipnju, što je i logičnije nego li u rujnu, jer se još krajem srpnja spusti festivalska zastava u Omišu. 
Klapa "Komiža" je jučer u Splitu odradila audiciju u konkurenciji mješovitih klapa u postavi: Pina Karuza-Lipanović - sopran/1. tenor, Frane Kukoč, 2. tenor (voditelj), Bepi Fiamengo, 2. tenor, Mićo Sviličić - bariton, Vinko Zanki - bariton, Nikola Božanić - 1. bas i Franci Mardešić - 2. bas. 
Preksinoć nas je na probama posjetio kantautor Đani Maršan, doajen hrvatske glazbene scene (kojega smo upoznali u Zadru prije 2 godine) i zaželio nam uspjeh, a sinoć, nakon povratka iz Splita, zajedno smo zapivali. 
O svim zbivanjima oko naše klape i klapske pisme na našem škoju, pisat ćemo na ovom blogu.

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Voji Borčić (1939. - 2022.)

Epitaf ili ...?

Adio 2020.!