OMIŠ '83 i - "U JOCIMA"

Godine 1983. klapa "Komiža" je drugi put nastupila na Omiškom festivalu. Bio je to 17. FDK Omiš.

Po tadašnjim propozicijama, održavale su se izborne večeri koje su imali karakter javne audicije. 
"Komiža" je nastupila na Izbornoj večeri koja se održala u Solinu 24. lipnja 1983. u konkurenciji klapa "FAST" (ž) - Trogir, "Kamen", "Lučica" - Split, PTT - Split, "Rusulice" - Pučišća, "Solin" i "Težaci" - Trogir. 
Nakon što je uspješno prošla Izbornu večer, klapa "Komiža" se plasirala na Izlučnu večer u Omišu gdje je nastupila 23. srpnja 1983. (3. izlučna večer) uz klape "Filip Dević" - Split, "Kali" - Kali, "Splitske rusulice" (ž) - Split, "Ošjak" - Vela Luka, "Zadranke" (ž) - Zadar i "Bilice" - Bilice. Pjevale su se po 4 pjesme a "Komiža" je izvela napjeve: "Bor mi se zeleni" (obr. Đino Mladineo), "Oj Marjane, Marjane" (obr. Jakov Gotovac) i "Ori jadna privarena:" (obr. Đino Mladineo) te skladbu Tonča Papića "Moj tovar". 
Iako u dnevnom tisku predstavljena kao "osvježenje večeri" (tekst Vedrane Milin) , kroz takvu konkurenciju "Komiža" nije uspjela ući u finale.
Na 17. FDK Omiš, klapa "Komiža" se predstavila i na Večeri novih skladbi koja je održana sutradan, 24. srpnja 1983. Otpjevala je skladbu "U jocima". 
Stihove Joška Božanića uglazbio je Đino Mladineo, a kako je festival tada započeo sa produkcijom ploča s pjesmama izvedenim na Večeri novih skladbi, "U jocima" možemo i poslušati:

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Voji Borčić (1939. - 2022.)

Epitaf ili ...?

Adio 2020.!